RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hassan Saidi uit D66-fractie gezet om 'meningsverschil regenboogvlag'

VEENENDAAL - D66 in Veenendaal heeft raadslid Hassan Saidi uit de fractie gezet. Hij stemde de afgelopen weken tot twee keer toe tegen een raadsvoorstel om de lhbti+-gemeenschap met een regenboogvlag en een zebrapad te steunen. Saidi vond dat 'alle groepen' gesteund moeten worden, en niet specifiek de lhbti+-gemeenschap.

Saidi noemde het 'symboolpolitiek' en raakte vervolgens verstrikt in de kernwaarden van D66. "Het komt nu in de media dat onze wegen scheiden, maar het had ook op een andere manier kunnen zijn", zegt D66-voorzitter Coby van den Heuvel. Ze vindt het moeilijk uit te leggen. "Sommige leden vonden het niet kunnen", zegt Van den Heuvel, doelend op de tegenstem voor bijvoorbeeld het regenboogzebrapad.

Steunen van de lhbti+ gemeenschap
"Wij zullen als D66 Veenendaal blijven staan voor vrijheid en gelijkheid. Het moreel steunen van de lhbti'ers met symbolen als een regenboogvlag hoort daar zeker bij", vult Van den Heuvel aan.

Hassan Saidi was sinds 2014 raadslid van D66 Veenendaal. "D66 is voor mij de partij die niet naar iemands afkomst, religie of economische situatie kijkt. D66 is een partij die iedereen in Nederland aanmoedigt om zelf iets van zijn of haar leven te maken, maar is er ook voor de mensen die om welke reden dan ook niet mee kunnen", is te lezen op de website van D66 onder het profiel van Saidi.

De voorzitter benadrukt dat het een lastige keuze was en noemt het een pijnlijke situatie. De lokale partij dankt Hassan voor zijn inzet binnen de fractie en de afdeling Veenendaal.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -