Instellingen

Weer ongeluk op beruchte kruising Maarssenbroek: 'Ik ben opgehouden met tellen'

© Sander Jonker
MAARSSENBROEK - Twee auto's botsten vanmorgen op de kruising Burgemeester Waverijnweg met de Floraweg in Maarssenbroek. Er was flinke blikschade en twee inzittenden raakten licht gewond. En het is niet de eerste keer dat het daar misgaat. "Afgelopen week was het hier drie keer raak, begrijp ik van omwonenden", zegt Maarssenbroeker Sander Jonker.
Ook op de ander kruispunten met de Burgemeester Waverijnweg (Ruimteweg/Safariweg en Vogelweg/Floraweg) gaat het regelmatig mis weet Jonker. "Ik ben opgehouden met tellen, het heeft geen zin."

Hard rijden

Het probleem is volgens Jonker dat er te hard gereden wordt en dat de manier waarop de weg is ingericht te hard rijden stimuleert. "De wegindeling is ingericht op 70 kilometer per uur terwijl je daar 50 mag rijden. De verkeerslichten zijn echter zo ingericht dat wanneer je harder dan 50 rijdt, je een groen licht nét wel haalt. Daardoor gaan mensen te hard rijden."

Snel wat gebeuren

De partij Samen Stichtse Vecht, waar Jonker actief is, stelde eerder al vragen aan het college over de gevaarlijke verkeerssituatie in Maarssenbroek. Jonker: "We zijn al sinds 2013 met dit dossier bezig."
De gemeente zegt in de beantwoording dat er in ieder geval onkruid weggehaald is zodat de kruisingen overzichtelijker zijn. Daarnaast wordt de 'verkeersregelinstallatie' op termijn vervangen. Maar wat Samen Stichtse Vecht moet er nu snel wat gebeuren.
Jonker: "Ik maak me enorm druk over de veiligheid van het verkeer in Maarssenbroek. En ik ben geen wegenspecialist, en weet dus ook niet hóe we dit probleem moeten oplossen, dat is aan het college. Ik wil alleen dat inwoners van Stichtse Vecht in een veilige woonomgeving kunnen leven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.