Instellingen

Campingbrand jaagt gasten midden in de nacht uit hun caravans

© Koen Laureij
BUNNIK - Het was flink schrikken vannacht op camping Buitengoed de Boomgaard in Bunnik. Er brak een grote brand uit in het restaurant op het terrein. "Gelukkig raakte niemand gewond", zegt campingeigenaar Michel Jansen.
De brandweer heeft groot opgeschaald en is lang bezig geweest met nablussen. Rond 2.00 uur vannacht werden campinggasten wakker van een knetterend geluid. Gasten die met hun caravan of tent rond het restaurant staan, werden eruit gehaald. Inmiddels kunnen zij weer terug naar hun verblijf.
Maar wat eten of drinken afhalen, dat zit er voorlopig niet in. "Mensen zijn weer aangewezen op hun eigen faciliteiten of moeten wat laten bezorgen", zegt Jansen. Hij is al aan het nadenken over alternatieven. "Misschien een foodtruck ofzo. We zijn ondernemer genoeg en gaan niet bij de pakken neerzitten."

De schouders eronder

Er kwam veel rook vrij bij de brand. De wind stond relatief gunstig waardoor de rook eerst kon opstijgen en daarna over de camping waaide. Bezoekers hebben daardoor weinig last gehad van de rook. De campingeigenaar kijkt na het incident van vannacht alweer vooruit. Hij is blij met zijn team, vertelt hij. "De camping is niet zo groot, we hebben een klein team. Maar samen zetten we de schouders eronder."
Het is nog niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen gebeuren. "Dat wordt nog onderzocht." Ondertussen zit Jansen met veel schade. "Het restaurant kan niet meer gebruikt worden dit seizoen. Het kost tijd en energie en moeite om het weer netjes te maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.