Rida (19) ondanks nieuwe zoektocht nog altijd in Oostenrijk vermist

!BUITEN DE PROVINCIE - De vermiste Rida Zoundri is ook na anderhalve maand nog niet in Oostenrijk gevonden. Nieuwe zoekacties hebben de afgelopen week nog geen succes gehad. De 19-jarige Zeistenaar verdween eind mei toen hij een bergwandeling ging maken in de buurt van Innsbruck.
De familie van Rida schakelde ruim een week geleden onder meer de hulp van Humberto Hinestrosa in. De Venezolaan is een expert in het zoeken naar vermiste personen en zocht de afgelopen week ook met de hulp van drones naar Rida.
Humberto Hinestrosa zoekt onder meer met drones naar Rida
Humberto Hinestrosa zoekt onder meer met drones naar Rida © RTV Utrecht / Carmen Nelissen
"Hij heeft heel veel materiaal met de drones verzameld", zegt Hamid Zoundri over de zoektocht de afgelopen week. De oom van Rida is al vanaf het begin de grote aanjager in de zoektocht. Nog niet al het beeldmateriaal van de drones is bekeken, zegt hij. Dat zal de komende dagen gebeuren.

Nordkette

Het zoekgebied concentreert zich rond de Nordkette, een bergketen net ten noorden van Innsbruck. Daar zou Rida zijn gaan wandelen. De afgelopen weken is bijgehouden op welke plekken er is gezocht. "We zoeken nu op de wat lager gelegen plekken", zegt Hamid. "Want daar kan het heel gevaarlijk zijn. Als je daar uitglijdt en valt, dan kom je in een bebost gebied."
"Als je daar tussenvalt, ben je heel moeilijk zichtbaar", vervolgt Hamid. Ook speurhonden hebben dan moeite om een lichaam te ruiken, omdat ze afhankelijk zijn van de windrichting. "De bedoeling is dat we echt die plekken zelf gaan bekijken en daar gaan afdalen. We willen kijken of hij daar toch niet is gevallen."
De foto van Rida is verspreid in het gebied.
De foto van Rida is verspreid in het gebied. © Politie Oostenrijk

Nieuwe zoekacties

In het gebied zoekt sinds donderdag ook Frank van de Goot naar Rida. De patholoog uit Baarn hielp eerder ook mee bij de vermissing van de studenten Kris Kremers en Lisanne Froon in Panama. "Hij heeft mij net nog geappt in welk stuk hij aan het zoeken is", zegt Hamid. "Hij blijft daar tot maandag."
Hamid is zelf nu in Nederland, maar gaat over een paar dagen weer naar Oostenrijk. Daar hoopt hij met nieuwe zoekacties eindelijk zijn neef te vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.