Provincie Utrecht boekt landelijk record met 1541 coronabesmettingen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Er zijn vandaag 1541 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de provincie Utrecht, bijna 500 meer dan gisteren. Het is ook een landelijk record: nog nooit zijn er, in welke regio dan ook, zo veel besmettingen geregistreerd in één etmaal.
De cijfers zijn in lijn met de landelijke coronacijfers. Op de nieuwste coronakaart van Nederland, die dinsdag wordt vastgesteld, komen meerdere regio's op het hoogste alarmniveau uit. De situatie is er inmiddels zeer ernstig. Dit geldt nu ook voor de provincie Utrecht.
Vandaag werden in het hele land 10.345 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Het hoogste aantal sinds de kerst. Het is een stijging van 49 procent ten opzichte van vrijdag, toen werden er bijna 7.000 positieve test gemeld bij het RIVM.
In de stad Utrecht werden 793 mensen positief getest, dat waren er gisteren 640. Hieronder kan je het aantal coronabesmettingen in jouw gemeente bekijken.
Gisteren kondigden demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge weer maatregelen aan. Zo gaat de horeca weer om 00.00 uur dicht en worden evenementen tot 14 augustus afgelast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.