RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Samuël Boujadi verdween tijdens een zwemtocht in Italië, zijn vrienden hopen hem snel te vinden

BRACCIANO/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Nog altijd is de 22-jarige SamuŽl Boujadi uit Bunschoten niet gevonden. Hij was op vakantie met een vriend en ging op 25 juni zwemmen in het meer van Bracciano, even ten noorden van Rome. Vrienden en familie hebben de hoop opgegeven dat hij nog in leven is, maar zetten alles op alles om zijn lichaam terug te vinden.

"Vanaf de eerste dag hebben we naar hem gezocht", vertelt DaniŽl van Deutekom. Hij reisde vrijwel direct naar ItaliŽ af toen hij hoorde dat zijn vriend werd vermist. "SamuŽl voelt als een jonger broertje voor mij", zegt hij. De twee delen dezelfde passie voor God en gingen regelmatig samen de straat op om te evangeliseren.

Professionele versterking
Waar eerst nog vooral door de vrienden zelf werd gezocht, kregen ze later professionele versterking. Onder meer een team van stichting SIGNI zoekhonden zocht mee naar SamuŽl. Daarbij werd ook met een sonarboot naar de vermiste Bunschotenaar gezocht. Maar de zoektocht op het water verliep stroef.

"De politie stak daar een stokje voor", zegt DaniŽl. Er werd met een boot met benzinemotor gevaren op het meer dat dient als waterreservoir voor de stad Rome. Daarvoor had het zoekteam op dat moment nog geen toestemming gekregen.

GeÔmproviseerd
Er werd geÔmproviseerd, waarna er met een bootje met een elektrische motor werd gezocht. Met behulp van een zoekhond werden meerdere plekken gevonden waar SamuŽl kon zijn. Op ťťn plek vlakbij een boei sloeg de hond zelfs behoorlijk aan, vertelt DaniŽl.

"Tegen de regels in is toen ook de sonarboot naar die plek gevaren", zegt hij. "Die heeft de bodem gescand en zag een object liggen dat toch wel heel erg op een mensenlichaam lijkt." Hij had gehoopt dat er direct op de plek kon worden gedoken, maar dat bleek niet het geval.

"Het is daar 84 meter diep", zegt DaniŽl. De lokale brandweer beschikte niet over de benodigde expertise om op die diepte te duiken. Mogelijk heeft SIGNI die expertise wel in huis. Anders hoopt DaniŽl met zijn vrienden een andere partij te vinden. Hij zegt daarover met meerdere partijen nu gesprekken te voeren en hoopt dat er eind volgende week kan worden gedoken.

Geen verzekering
Ondertussen maakt de vriendengroep zich al klaar voor wat er moet gebeuren als het lichaam van SamuŽl wordt gevonden. "Hij had geen reis- of begrafenisverzekering", zegt DaniŽl. Dus we zijn een inzamelingsactie gestart die ook de kosten voor de repatriŽring en de zoekactie moet dekken." Wie daaraan wil bijdragen, kan contact met DaniŽl opnemen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -