Instellingen

Getuigen: 'Straatrace leidde tot ongeluk op A27 bij Houten'

HOUTEN - Een ravage, een zwaargewonde en een snelweg die urenlang afgesloten is geweest. Getuigen laten aan RTV Utrecht weten dat aan het ongeluk op de A27 bij Houten gisteren een race tussen twee auto's vooraf is gegaan.
"Er kwam bij ons een auto hard voorbij, je zag het bij wijze al misgaan", vertelt een getuige die anoniem wil blijven. De getuige zegt dat hij de auto's al langer in de smiezen had. Ze reden zo hard dat de rookwolken van de banden kwamen, vertelt hij: "Het was een blauwe BMW, een Mercedes zat op z'n bumper. Het ging zo hard. Ik dacht: ze hebben wat op of ze zitten elkaar op de hielen. We schrokken echt van hoe hard ze gingen."
De lichtgekleurde Mercedes probeerde de BMW rechts in te halen. Ook reden de auto's over de vluchtstrook, vertelt de getuige. De politie is na het ongeluk overladen met getuigenverklaringen en is op de hoogte van de mogelijke race die aan het ongeluk vooraf ging. Het onderzoek loopt nog en daarom doet de politie geen uitspraak over de toedracht van het ongeluk, laat een woordvoerder weten.
Bij de crash gisteren om 17:45 waren twee auto's betrokken. Een van de auto's reed met een caravan. Die caravan is door het ongeluk volledig verwoest. De bestuurder van de andere betrokken auto ligt volgens de politie nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.