Win de Jaarbeurs voor 1 dag: 'We gaan ervan uit dat het kan, in het ergste geval moeten we verplaatsen'

PROVINCIE UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - Wat zou u doen als u voor 1 dag de sleutel van de Jaarbeurs in handen krijgt? Deze vraag stellen wij al weken aan alle inwoners van de provincie. Jaarbeurs Utrecht en RTV Utrecht willen Utrechters de kans geven iets moois te organiseren in een hal van de Jaarbeurs of de theaterzaal in het Beatrixtheater. Deze week kunt u nog ideeën insturen, een jury maakt een selectie. Het publiek mag stemmen en eind augustus vindt het winnende evenement plaats.
Door het hoge aantal coronabesmettingen in onze provincie zijn de maatregelen sinds afgelopen vrijdag weer aangescherpt. Utrecht staat vanaf vandaag zelfs weer op het risiconiveau 'zeer ernstig'. In de laatste zeven dagen zijn landelijk waarschijnlijk ongeveer 50.000 mensen positief getest. Dat is zes keer zoveel als de week ervoor.
Wat betekenen deze cijfers voor de winactie waarvoor nog tot 17 juli, komend weekend, mensen hun idee mogen insturen? Nu nog niet zoveel vertelt corona-coördinator Rob Kraan van de Jaarbeurs Utrecht. "We gaan er nu nog van uit dat eind augustus, begin september wanneer het winnende evenement plaats gaat vinden, we weer open mogen zonder anderhalvemetermaatregel. Dus dat alle ideeën die mensen bedenken en insturen, dat die uitgevoerd kunnen worden."
Win de Jaarbeurs voor 1 dag
Maar wat nou als de 1,5 meter regel bijvoorbeeld toch nog in stand gehouden wordt, ook na half augustus? Kraan: "Het hangt er heel erg vanaf wat het winnende evenement is. Een disco is lastig aan te passen, maar andere evenementen kunnen misschien wel op 1,5 meter. In het ergste geval moeten we het evenement verplaatsen."
Nog vier dagen heeft u de kans om uw idee in te sturen. De deadline is 17 juli. Daarna buigt een jury van bekende Utrechters zich over de inzendingen. Zij maken een selectie waar het publiek op mag stemmen. Kraan hoopt dat Utrechters zich niet laten afschrikken door de huidige coronabesmettingen: "Ga er vanuit dat de Jaarbeurs weer open is, en alles weer kan. En kan het niet; dan gaan we samen kijken wat er wel kan. Laat je niet belemmeren, denk zo gek als je wil en dan gaan wij je helpen om het tot een succes te maken", aldus Rob Kraan.
Nu Nederland langzaam maar zeker weer opengaat, ontstaat er weer ruimte voor evenementen. RTV Utrecht en de Jaarbeurs zijn daarom een actie gestart. Welk evenement zou jij organiseren als je voor 1 dag de Jaarbeurs tot je beschikking krijgt? De komende weken laten we jullie ideeën zien, volgen we kanshebbers en in augustus is dan het evenement zelf. Meer weten over de actie, lees dan hier alle verhalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.