Gemeente verbiedt kermis in Wijk bij Duurstede vanwege corona

© RTV Utrecht
WIJK BIJ DUURSTEDE - De kermis in Wijk bij Duurstede gaat dit jaar niet door. Het evenement zou van 21 juli tot en met 25 juli plaatsvinden, maar burgemeester Iris Meerts vreest dat de coronaregels niet voldoende kunnen worden nageleefd.
"We hebben er werkelijk alles aan gedaan om de kermis mogelijk te maken", zegt de burgemeester. "In goed overleg met de organisator van de kermis hebben we veiligheidseisen en scenario's doorgesproken. Maar ondanks dat is er op de kermis niet voldoende ruimte om bij drukte 1,5 meter afstand te kunnen houden."
Meerts wijst er verder op dat het aantal besmettingen snel stijgt waardoor het risico voor de volksgezondheid groot zou zijn. "Hier kunnen en mogen we onze ogen niet voor sluiten", zegt zij. Ze realiseert zich dat het voor de kermisexploitanten een bittere pil is, ook omdat ze een zwaar jaar achter de rug hebben. Volgend jaar hoopt ze de kermis opnieuw te verwelkomen.
Wijk bij Duurstede zegt vanwege de aanvullende coronamaatregelen te kijken wat de gevolgen zijn voor andere evenementen. De gemeente gaat samen met de organisatoren bekijken wat er wel en niet mogelijk is, of eventueel aangepast moet worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.