Instellingen

Wethouder Veenendaal opent graffiti-tunnel door laatste stuk zelf in te kleuren

© Andre Merlijn
VEENENDAAL - Na een kleine anderhalve maand is de street-art in het tunneltje aan de Veenendaalse Spitsbergenweg helemaal af. Graffiti-groep De Straatkapers heeft van de voorheen witte tunnel een kunstwerk gemaakt, met lokale elementen erin verwerkt. Vandaag vond de officiële opening van de tunnel in bescheiden kring plaats.
Bij de opening werd geen lintje doorgeknipt door de burgemeester. "We doen zo'n opening goed of we doen het niet", zegt 'straatkaper' Andre Merlijn. "We willen het wel in het teken van graffiti houden." Daarom mocht Wethouder Engbert Stroobosscher als opening de laatste twee stukken inkleuren met de graffitispuitbus, zodat de tunnel helemaal klaar is.
Graffitiën is een vak apart, daarom kreeg de wethouder van tevoren een spoedcursus. "We hebben hem vooraf geleerd hoe je binnen de lijntjes kleurt en dat heeft hij goed gedaan", zegt Merlijn. Na afloop werden er taartjes uitgedeeld door dagbesteding De Bombardon. "Alle aanwezigen waren het er unaniem over eens dat het project geslaagd is", vertelt Merlijn.
Initiatiefneemster Nelleke Roelofsen, raadslid van ProVeenendaal, is ontzettend trots op het eindresultaat. "Het is zo mooi dat wat ik voor ogen had ook echt is uitgekomen", zegt ze. Roelofsen is blij dat het zo goed uit is gepakt, want ze streeft ernaar dat er een hele kunstroute komt met meer van dit soort tunnels.
De Straatkapers zijn zelf ook voorstander van dit plan. "De opening stond echt wel in het teken van 'op naar de volgende' en dat willen we ook echt!", zegt Merlijn.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met XON.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.