RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Duikplank nodig? Zwembad Bilthoven wordt gesloopt en biedt inboedel aan

1/3
BILTHOVEN - Van de traumatische eerste zwemles tot puberaal geflirt met meisjes in bikini. Het bad is misschien leeg, maar het oude gebouw van zwembad Brandenburg in Bilthoven zit nog altijd vol herinneringen.

Het 35 jaar oude gebouw wordt gesloopt, maar voor de inboedel wordt een nieuwe bestemming gezocht bij geïnteresseerde bewoners. Belangstellenden kunnen de inventaris tegen een kleine vergoeding overnemen.

Verslaggever Robert Jan gaat op zoek naar een nieuwe glijbaan.


Ongelooflijk diep
Dus wie nog op zoek is naar een duikplank, een glijbaan of een badmeesterstoel moet in Bilthoven zijn. De spullen worden door de gemeente aangeboden om hergebruik te stimuleren. De opbrengst van de actie gaat naar een goed doel.

Verantwoordelijk wethouder Dolf Smolenaers neemt een kijkje tijdens de sloop. "Ik heb hier vroeger nog gezwommen. Al die verhalen in zo'n kuil, dat is toch heel interessant." De wethouder is onder de indruk van het aanzicht van een leeg zwembad. "Moet je kijken hoe ongelooflijk diep dat is."

Wethouder Smolenaers over zijn herinneringen aan het zwembad.


Het zwembad is niet het enige pand in de gemeente dat gesloopt wordt. Om meer woningbouw mogelijk te maken gaan de komende tijd onder meer een paar scholen tegen de grond. In totaal gaat het om vijf gebouwen van de gemeente.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -