Zeker 25 coronabesmettingen op OBS Tuindorp, school per direct dicht

© Google Streetview
UTRECHT - OBS Tuindorp aan de Professor van Bemmelenlaan in Utrecht sluit dit schooljaar vervroegd de deuren vanwege tientallen coronabesmettingen bij leerlingen en docenten. Dat meldt de directeur van de basisschool in een brief die gisteren aan ouders is verstuurd. Volgens de school zijn er inmiddels twintig besmettingen gemeld onder leerlingen en zijn daarnaast nog eens vijf docenten positief getest.
"We zien dat het virus razendsnel om zich heen grijpt, bij ons op school, de scholen in de wijk en de opvang. Er zijn zorgen over de sterk oplopende besmettingen zo vlak voor de zomervakantie", schrijft directeur Lotte Bakker. "Tegelijkertijd zorgt de uitval van leerkrachten en de verplichte quarantaine ervoor dat de personele bezetting zwaar onder druk komt te staan. In goed overleg met de medezeggenschapsraad en ons bestuur SPO Utrecht, en na raadpleging van de GGD, hebben we daarom moeten besluiten om de school vanaf morgen al vervroegd te sluiten."
Door een aantal eerdere coronabesmettingen moesten de leerlingen van de groepen 8 eerder al in quarantaine. Daardoor gaat ook de eindmusical op school niet door. Ook de kinderen uit groep 7A en 6B moeten inmiddels verplicht thuis blijven.
Het is onduidelijk waar de besmettingen precies vandaan komen, volgens OBS Tuindorp wordt dat niet duidelijk uit het bronnen- en contactonderzoek. Vandaag krijgen de leerlingen te horen hoe het schooljaar alsnog wordt afgerond.

Reacties

Volgens Debbie Kooij, voorzitter van de medezeggenschapsraad is door een grote meerderheid van de ouders begripvol gereageerd op het besluit. Ook andere ouders laten aan RTV Utrecht weten de beslissing te begrijpen. "Dit besluit was ook het enige mogelijke in deze situatie", zo laat iemand weten.
Er klonk ook wat kritiek. Zo balen sommige ouders dat zij pas gisteren laat zijn geïnformeerd. Volgens Kooij komt dat door de laatste ontwikkelingen van gisteren. Zo waren er weer nieuwe besmettingen bekend en moesten daardoor nog twee groepen in quarantaine.
De school baalt van de situatie. "We hadden ons deze laatste week zo anders voorgesteld en ik kan me goed voorstellen dat u zich op deze korte termijn overvallen voelt door dit bericht. Vanuit het oogpunt van veiligheid en gezondheid is dit nu helaas wel wat nodig is. Ik reken op uw begrip hiervoor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.