Kort nieuws: Vuurwerkopslag gekraakt

REGIO - Maarssen was vandaag het toneel van een bijzondere gebeurtenis. Een echtpaar trad daar vanmiddag als laatste in het huwelijk in de gemeente Maarssen. Dat komt omdat Maarssen, Breukelen en Loenen per 1 januari fuseren tot de nieuwe gemeente Stichtse Vecht.
* De verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis in Veenendaal verloopt voorspoedig. Volgens de gemeente gaan alle ambtenaren eind maart naar hun nieuwe werkplek.
* Het Utrechtse Geldmuseum heeft een goed jaar achter de rug. Afgelopen jaar trok het museum bijna 60.000 bezoekers. Dat zijn er opnieuw meer dan in de voorgaande jaren.
* Nieuwegein steunt Kunstcentraal, het provinciaal steunpunt voor kunsteducatie. De gemeente geeft een subsidie van 14.000 euro. Het gaat ook om een project om scholieren meer in contact te brengen met kunst en cultuur.
* Onbekenden hebben vannacht geprobeerd een vuurwerkopslag te kraken. Even na half vijf werd bij de winkel aan de Leidsestraatweg in Utrecht een ruit ingeslagen en geprobeerd de deur te openen, maar dat mislukte. De politie vermoedt dat de kraak het werk is van vuurwerkfans die niet willen betalen voor hun vertier om 12 uur.
* In Baarn zijn vanmorgen vroeg vier mannen uit Hilversum aangehouden. De vier hadden een vaag alibi en in hun auto lag inbrekersgereedschap, wat voor de politie voldoende reden was ze in te sluiten.
* Een man met een mes heeft op de Schrikslaan in Soest amok gemaakt. Hij zou met het mes hebben lopen zwaaien, maar toen agenten ter plekke kwamen, was het mes verdwenen. Met enige moeite wisten agenten de 59-jarige man uiteindelijk te overmeesteren. De man bleek nogal in de war.
* Op de Wiekslag in Amersfoort is een bejaarde vrouw beroofd van haar boodschappentas. Gezien het tijdstip, donderdagmiddag, vermoedt de politie dat andere mensen de dader gezien moeten hebben. Het zou gaan om een ongeveer 16-jarige jongen. De politie hoopt dat getuigen zich melden.
* Bij een aanrijding in Renswoude is een automobilist gewond geraakt. De 21-jarige man verloor op de Emminkhuizerlaan de macht over het stuur en botste op een boom. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.