"Nieuw jaar begint relatief rustig"

REGIO - Het jaar 2011 is goed begonnen. De viering van Oud & Nieuw in de provincie Utrecht is volgens de eerste gegevens relatief rustig verlopen, volgens woordvoerders van de politie en de brandweer.
De hulpdiensten benadrukken dat het nog te vroeg is om een totaalbeeld te schetsen. In de ochtend geeft de politie een overzicht van de gebeurtenissen in de regio tijdens de nieuwjaarsnacht.
Volgens een politiewoordvoerder waren er diverse incidenten, waaronder wat vechtpartijtjes, maar de nieuwjaarsnacht heeft tot nu toe nog geen excessen opgeleverd. De ME heeft op een aantal plekken in onder meer Utrecht ingegrepen, waar groepen jongeren de orde dreigden te verstoren. De politie heeft enkele aanhoudingen verricht, maar beduidend minder dan in voorgaande jaren.
De ambulancedienst heeft ook dit jaar weer vuurwerkslachtoffers moeten afvoeren. Geen van hen had zware verwondingen volgens de eerste gegevens van de gezamenlijke hulpdiensten.
Ook een woordvoerder van de brandweer spreekt van een relatief rustig begin van het nieuwe jaar. Wel waren er naast veel container- en buitenbrandjes diverse meldingen van brandende auto's, met name in de stad Utrecht.
In Westbroek moest de brandweer rond 02.30 uur ingrijpen bij een vreugdevuur op straat. Daarbij werd onder meer een caravan in brand gestoken. In Harmelen rukte de brandweer uit voor een garagebrand aan de Bisschopshof.
De brandweer in Veenendaal werd om 01.17 uur opgeroepen voor een middelbrand aan de Petenbos. De carports van twee huizen stonden in brand. Uit voorzorg moesten de bewoners buiten blijven tot het vuur geblust was.
In Houten rukte de brandweer met groot materieel uit voor een bedrijfsbrand aan de Spoorhaag. Het bleek echter al vrij snel daarna een loos alarm. In Woerden leek na middernacht brand in een woning aan de Vincent van Goghlaan te zijn. Passanten zagen de weerspiegeling van een vuurtje buiten aan voor een brand achter de ramen.
In Austerlitz blusten brandweerlieden op verzoek van de politie een vreugdevuur dat jongeren op straat hadden aangericht. In Zeist brak door een lawinepijl brand uit op een dak aan de Bothalaan. Bewoners grepen zelf in met brandblussers en de brandweer kon het vervolgens overnemen. Later moest de Zeisterse brandweer uitrukken naar een woningbrand aan de Steynlaan en een flatbrand aan de Laan van Vollenhove. Bij die laatste brand raakte een lift zo beschadigd dat die tijdelijk buiten dienst is.
In Vinkeveen ging de brandweer vroeg in de avond naar een binnenbrand aan de Herenweg. Al vrij snel werd opgeschaald naar middelbrand, maar het bleek te gaan om vals alarm: de afvoer van een ketel werd door passanten aangezien voor een brand.
Ook in Utrecht was het al vroeg raak. Aan de Van Eysingalaan vatte een garagebox vlam. Om het vuur te bestrijden liet de brandweer ook daar extra materieel aanrukken. Later zorgde een vuur in een trappenhuis van een flat aan de Schooneggendreef voor zoveel rook dat de bewoners via ladderwagens moesten worden geëvacueerd. Rond 01.00 uur brak brand uit in een flat aan de Zebradreef in de wijk Overvecht.
In Amersfoort moest de brandweer rond 21.45 uur ingrijpen. Hier ging het om een schuurbrand aan de Leliestraat. Even na middernacht klonk er alarm omdat er achter de ramen van theater De Flint, ook in Amersfoort, brand zou woeden. Dat bleek echter de reflectie van een legaal vreugdevuur buiten.
In Baarn leek even sprake van een flatbrand op de Einder. Het ging hier echter om een vuurkorf. Rond 03.45 uur moest de brandweer uitrukken voor een brand in een huis aan de Snipstraat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.