Coronavaccinatie zonder afspraak? Het kan binnenkort in 17 gemeentes...

© Myriams-Fotos, Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - Binnenlopen zonder afspraak en even een coronavaccinatie halen: het kan vanaf maandag in bijna twintig gemeentes in de provincie Utrecht. De GGD begint dan met inlooplocaties voor coronavaccinaties.
Er zijn wel strenge regels verbonden aan het zonder afspraak halen van een prik. Alleen mensen die nog helemaal geen vaccinatie hebben gehad, komen in aanmerking. Je kan dus niet langs om nog snel even je tweede prik te scoren. Ook wordt er meteen een afspraak gemaakt voor de tweede prik en die is minimaal vijf weken later. Mensen die willen langskomen, moeten ook een id-bewijs meenemen.
De GGD benadrukt dat de inlooplocaties alleen gelden op de plekken waar ze één dag per week aanwezig zijn om te vaccineren. Het gaat om zeventien gemeentes: Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, Eemnes, IJsselstein, Leusden, Lopik, Mijdrecht, Montfoort, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Vianen, Wijk bij Duurstede en Woudenberg.
Op alle andere vaccinatielocaties van de GGD is een afspraak verplicht. En niet onbelangrijk: er wordt op de inlooplocaties in de middag geprikt volgens het principe 'op is op'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.