Eenheden Reddingsbrigade vertrokken vanuit IJsselstein om te helpen in Limburg

© Facebook Burgemeester Van Domburg
IJSSELSTEIN - Verschillende eenheden van de reddingsbrigade uit onder meer Amersfoort, Houten, IJsselstein en Utrecht zijn op een missie naar Limburg om daar te helpen met de wateroverlast. Vanavond om 20.15 uur zijn de eerste eenheden vertrokken, zegt Bernard Brosi die verbonden is aan de reddingsbrigade in IJsselstein.
Ruim 25 eenheden hebben zich verzameld in het botenhuis in IJsselstein voor op een uitzending. "We gaan helpen bij evacuatie, verkenning en bevoorrading", zegt Brosi. "Er zijn 22 eenheden vertrokken, veel uit de provincie Utrecht, maar ook uit Lelystad en Friesland."

Regelmatig afgelost

Het was nogal hectisch, zegt Brosi. "Ze zouden eerst later gaan, maar vanavond is dat bijgesteld. Ze worden regelmatig afgelost, om vermoeidheid te voorkomen." Brosi legt uit dat er verschillende expertises mee gaan. "Het betreft eenheden van de KNRM, brandweer en reddingsbrigade."
De reddingsbrigade waarschuwt nu vooral dat putdeksels zijn weggevaagd. "Dat kan levensgevaarlijk zijn. Daarom zeggen we tegen mensen dat ze met skistokken moeten lopen."

Ernstige situatie in Limburg

Vanavond zijn er zeker 25 eenheden vertrokken van IJsselstein. In Limburg zijn nu al bijna honderd leden van de Reddingsbrigade actief. De situatie in Limburg is zeer ernstig. Duizenden bewoners moeten hun huis uit, er is een oproep gedaan aan 10.000 inwoners van Maastricht om hun huis te verlaten. Brosi denkt dat de reddingsbrigades dagen of weken zullen moeten ondersteunen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.