Politie arresteert 75 Oud- en Nieuwvierders

REGIO - De jaarwisseling is voor 75 mensen in de regio geëindigd in een politiecel. Er werden onder meer aanhoudingen verricht voor openlijke geweldpleging, brandstichting, belediging, vernieling en vandalisme.
In Nieuwegein raakte een man zwaargewond toen hij probeerde een aanhouding te voorkomen bij een feest op het terrein van zwembad Merwestein. Toen een agent de man afweerde viel die met zijn hoofd op de grond en raakte hij bewusteloos. De man is naar het ziekenhuis gebracht en inmiddels weer bij kennis.
In Utrecht werd het een half uur na de jaarwisseling even onrustig op het Boerhaaveplein waar zich een grote groep jongeren verzamelde. De ME heeft ervoor gezorgd dat de situatie niet uit de hand liep en één persoon is aangehouden.

MISHANDELING

In Breukelen is een man op nieuwjaarsdag na een ruzie verhaal gaan halen met een honkbalknuppel. Daarbij is een persoon gewond geraakt. De verdachte is een 26-jarige man die is aangehouden voor mishandeling.
In Utrecht werd bij één iemand na controle een vuurwapen aangetroffen en in Houten werden zeven mensen ingerekend na de vondst van een vuurwapen in een auto. Ook na een ruzie in een horecagelegenheid aan de Aartsbisschop Romerostraat in Utrecht werden twee wapens gevonden. Eén persoon werd in de boeien geslagen omdat hij een slagwapen bij zich droeg.
Bij de Meridiaantunnel in Amersfoort heeft de politie een man aangehouden die een agent heeft aangevallen. De man bemoeide zich ermee, toen de agent een ruzie aan het sussen was. Toen de politieman de omstander wegstuurde, kreeg de agent een stomp tegen het hoofd. De omstander is met geweld tegen de grond gewerkt en opgepakt.
In Austerlitz werd eerst ’s middags rond 17.00 uur en later ook ’s avonds rond 20.30 uur een caravan in brand gestoken op het Dorpsplein. Volgens omstanders was het traditie om dit te doen.

AUTOBRANDEN

In totaal gingen 36 auto's in vlammen op. Het merendeel daarvan stond in Utrecht (21). Overige autobranden waren er in Veenendaal (5), Amersfoort (3), De Bilt (2), Nieuwegein (2), Leusden (1), Rhenen (1) en Zeist (1). Vorig jaar was er brand in 41 auto's.
Het aantal containerbranden daalde flink. Moest de brandweer vorige jaarwisseling nog 194 keer naar zo'n brandje, dit jaar hoefde dat 's nachts maar 30 keer. Zaterdag overdag werden ook nog zo'n tien containerbrandjes gemeld

Feest, arrestaties, brandjes en vuurwerk door de regio

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.