Autodieven botsen na wilde achtervolging op politieauto en worden gepakt

© Tobias Bos
UTRECHT - In Utrecht zijn vanavond twee verdachten aangehouden na een wilde achtervolging. Zo'n acht politieauto's zijn achter een gestolen auto aangegaan. De achtervolging ging onder meer door de wijken Overvecht, Zuilen en Wittevrouwen. Uiteindelijk zijn de verdachten voor het politiebureau op een politieauto gebotst en werden ze in de handboeien geslagen.
"Er kwamen veel politieauto's langs", meldt een ooggetuige uit de wijk Overvecht. "Sommige auto's waren zwart met een zwaailicht en sommige auto's waren herkenbaar als politieauto."

'Een veelpleger uit Utrecht'

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er twee verdachten zijn aangehouden, een man en een vrouw. De man is een veelpleger uit Utrecht. De gestolen auto werd opgepikt door een surveillance eenheid, waarna de achtervolging is ingezet. Er hebben acht politievoertuigen achter de verdachten aan gezeten. De achtervolging ging door een groot deel van de stad.
Op het Kardinaal Alfrinkplein kwamen de verdachten tot stilstand, omdat ze een aanrijding veroorzaakten met een politiewagen. Ze zijn daarna overgebracht naar het politiebureau. De twee agenten die in de desbetreffende auto zaten, zijn ongedeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.