Volgende fase parkeerbeleid Woerden deels opgeschort: 'Veel bezwaren binnengekomen'

Inwoners van de Wagenstraat hingen eerder spandoeken op.
Inwoners van de Wagenstraat hingen eerder spandoeken op. © Egberts Media
WOERDEN - De parkeerregels voor de Wagenstraat in het centrum van Woerden zijn voorlopig opgeschort. Dat blijkt uit de raadsvergadering vanavond. Er zijn veel bezwaren binnengekomen, zegt wethouder Arjan Noorthoek (CDA). Hij wil eerst met de inwoners overleggen om te kijken waar de pijnpunten liggen. Als de bezwaarpunten zijn afgehandeld, gaat het parkeerbeleid alsnog in.
Een aantal inwoners uit de straat is boos vanwege de volgende fase van het nieuwe parkeerbeleid, die ging vandaag in. Bewoners mogen tussen tien uur 's ochtends en half zeven 's avonds niet meer voor hun deur parkeren, ondanks een parkeervergunning van 192 euro per jaar. Voor en na die tijd mag parkeren wel, maar dan mag iedereen er gratis staan. Een aantal bewoners dreigde daarop hun parkeervergunning op te zeggen. Een aantal inwoners wilden dat de wethouder op zou stappen.

'Emoties lopen hoog op'

Wethouder Arjan Noorthoek: "We zien dat vergunninghouders in zone A en B zich zorgen maken over de gevolgen van het nieuwe parkeerbeleid en wat dat voor hen betekent. De emoties lopen soms hoog op. Dat hebben we ook gemerkt tijdens de gesprekken die we afgelopen weken met verschillende bewoners hebben gevoerd. We wachten daarom op dit punt met het uitvoeren van het beleid totdat de bezwaren zijn afgehandeld."
Voorlopig gaan de regels op de Wagenstraat dus nog niet in, behalve op de zaterdag. Wel benadrukte de wethouder dat de Wagenstraat een belangrijk onderdeel is van het gehele beleid en dat er veranderingen worden doorgevoerd. Wanneer de nieuwe fase in deze straat alsnog ingaat, kan de wethouder nog niet zeggen. Dat hangt van de afhandeling van de bezwaarprocedures af.
De opschorting geldt alleen voor de Wagenstraat. Andere maatregelen zijn vandaag wél ingegaan.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met RPL Woerden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.