Campings ontruimd uit angst voor hoogwater: 'We wachten niet tot het laatste moment'

PROVINCIE UTRECHT/VIANEN - De hoge waterstanden in de regio zorgen bij campingeigenaren en -gasten voor angst voor natte voeten. Verschillende campings in de regio verplaatsen caravans en tenten naar hoger gebied.
Je zou het nog even kunnen aankijken, maar dat ziet campingbaas Bertus Clemens niet zitten. "En dan hals overkop de spulletjes bij elkaar rapen, dan wordt het één grote rommel." Bovendien is hij verantwoordelijk voor de veiligheid, vertelt hij. "We hebben een gedeelte ontruimd, waarvan wij denken dat het nodig is."

'Al 25 plaatsen ontruimd'

Het vele regenwater zorgt in Duitsland en in Limburg voor grote problemen. In Duitsland hebben overstromingen al tientallen levens geëist. Zo erg zal het in onze provincie niet worden, maar verschillende campings aan de Lek verplaatsen campers, tenten en caravans om te voorkomen dat ze onder water komen te staan.
De caravans staan nu op de parkeerplaats.
De caravans staan nu op de parkeerplaats. © Camping Clementie
Camping Clementie in Vianen is daar één van. "We hebben nu 25 tot 30 plaatsen ontruimd. Die caravans staan nu op een parkeerplaats, de eigenaren kunnen er niet lekker bij zitten", zegt Clemens. En dat gaat wel even duren. "Meestal duurt het een dag of tien."

'Kinderen zwommen over de camping'

Clemens weet nog goed toen de camping zo'n 40 jaar geleden onder liep. "In 1980 was in juni ook de hele boel ondergelopen. Gelukkig hadden we de caravans op tijd weggezet. De kinderen vonden het toen wel leuk, die gingen met surfplanken over de camping zwemmen."
Ondanks het vertier van 40 jaar geleden, vindt Clemens het jammer voor zijn gasten. "Veel vakanties beginnen nu, dus het is een vervelend moment. We proberen er het beste van te maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.