RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rijkswaterstaat raadt pleziervaart op alle rivieren af

PROVINCIE UTRECHT - Rijkswaterstaat raadt pleziervaart op alle grote rivieren en de nevengeulen af vanwege de hoge waterstand. Eerder deze week gold die waarschuwing al voor alleen de Maas, die inmiddels helemaal gestremd is voor de scheepvaart.

De stroming in de rivieren is door het hoge water erg sterk. Daarnaast is de begrenzing van de vaargeul vaak niet meer te zien. Rijkswaterstaat heeft voor de veiligheid zelfs boeien langs recreatievaarguelen weggehaald. Bovendien drijft er veel hout en rommel in het water dat in een scheepsschroef kan terechtkomen. Pleziervaart is nu gevaarlijk, aldus de dienst.

Recreatieschippers die in havens langs de rivieren hebben afgemeerd moeten de waterstand ook goed in de gaten houden. Op sommige plekken kan het water snel stijgen. Een schip kan daardoor losslaan of klem komen te zitten onder een steiger.

De hoge waterstanden zorgen ook bij campingeigenaren en -gasten voor angst voor natte voeten. Verschillende campings in de regio verplaatsen caravans en tenten naar hoger gebied.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -