Instellingen

Baas OM over moord De Vries: 'Link met Ridouan T. begrijpelijk, maar ook onderzoek in andere richtingen'

© ANP
VIANEN - Volgens Gerrit van der Burg, de hoogste baas van het Openbaar Ministerie, heeft de moord op Peter R. de Vries "waarschijnlijk eerder te maken met het feit dat hij dienstbaar was aan betrokkenen in een strafproces, dan met zijn werk als journalist". Dat zegt hij tegen Nieuwsuur.
De Vries overleed donderdag aan de verwondingen die hij negen dagen daarvoor opliep bij een aanslag in Amsterdam. De misdaadjournalist was als vertrouwenspersoon van kroongetuigen Nabil B. nauw betrokken bij het Marengo-proces, tegen de groep rondom Ridouan T. uit Vianen.

Geen toeval

Derk Wiersum, de advocaat van B., en de broer van de kroongetuige kwamen eerder om het leven bij twee moordaanslagen. Van der Burg: "Het lijkt zeker geen toeval dat De Vries is vermoord." Maar hij benadrukt dat er ook "andere richtingen" worden onderzocht.
"We begrijpen heel goed dat de koppeling met Ridouan T. snel is gelegd. Maar hoe waarschijnlijk het ook lijkt, we houden het onderzoek breed", aldus de baas van het OM. De Telegraaf linkte een van de twee verdachten van de aanslag op De Vries al aan een verdachte in de strafzaak 26Koper, een onderzoek naar een groep met mogelijke banden met Ridouan T.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.