Woerdense pakketbezorger met berouw voor rechter na doodrijden man in Wijchen

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
WOERDEN - De Woerdense pakketbezorger die in november een man in Gelderland doodreed staat vandaag voor de rechter. De 19-jarige Tarik O. werd op 24 november in Wijchen door het slachtoffer aangesproken op zijn rijgedrag.
De man probeerde volgens het OM het kenteken van de bestelwagen te fotograferen en werd toen tot twee keer toe overreden. Het 42-jarige slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De chauffeur ging er vandoor en werd later in Beuningen aangehouden. Hij zit nog altijd vast.
De pakketbezorger uit Woerden heeft in een voorbereidende zitting berouw getoond. Hij vertelde aan de rechter dat de gedachte aan de familie en vrienden hem voortdurend bezighoudt. Op alle feestdagen vraagt hij zich af hoe het met de kinderen van het slachtoffer moet nu hun vader er niet meer is.
De zaak wordt vandaag voor het eerst inhoudelijk behandeld. Het OM verdenkt Tarik O. van doodslag en het verlaten van de plaats van een verkeersongeval. De advocaat van de nabestaanden heeft eerder aangegeven dat zijn cliënten waarschijnlijk afzien van het vorderen van een schadevergoeding. Ze zouden wel gebruik willen maken van hun spreekrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.