Instellingen

27 kandidaten voor burgemeesterspost Woudenberg

© RTV Utrecht
WOUDENBERG - Op de vacature voor een nieuwe burgemeester in Woudenberg hebben 27 kandidaten gereageerd, laat de gemeente weten.
Woudenberg ging op zoek naar een nieuwe burgemeester na het vertrek van Titia Cnossen. Haar functie wordt sinds 1 juni waargenomen door Yvonne van Mastrigt.
In de profielschets die de gemeente liet opstellen, staat dat er gezocht wordt naar iemand die weet wat in de Woudenbergse samenleving speelt, betrokken is en goed kan luisteren. Ook moet de nieuwe burgemeester de regio goed kunnen vertegenwoordigen. Bestuurlijke ervaring is daarbij een pré, maar die mag ook buiten de overheid zijn opgedaan.
Uit de sollicitatiebrieven blijkt dat van alle kandidaten zestien inderdaad die dagelijkse bestuurservaring hebben in het openbaar bestuur. Achttien sollicitanten zijn man, negen vrouwen hebben zich gemeld voor de functie. Veruit de meeste kandidaten komen van de VVD (10). Verder zijn ChristenUnie (4), CDA (4), GroenLinks (2), SGP (2), D66 (1) en PvdA (1) vertegenwoordigd. Drie kandidaten zijn geen lid van een politieke partij.
De commissaris van de koning zal met een aantal kandidaten in gesprek gaan en een selectie maken. Die selectie wordt vervolgens besproken met een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad. Daarna voert ook die commissie gesprekken met kandidaten. Zij zullen uiteindelijk bepalen wie zij het meest geschikt vinden voor de functie.
Woudenberg heeft enigszins haast met de zoektocht naar een opvolger: de gemeente wil ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 een nieuwe burgemeester gevonden hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.