RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Archief kunstenaar Armando naar Literatuurmuseum en RKD

1/2
AMERSFOORT - Een deel van het archief van kunstenaar Armando (1929-2018) wordt door de Armando Stichting ondergebracht bij het Literatuurmuseum en het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag. Het gaat om een schenking van 10 meter aan archiefmateriaal: plakboeken, aantekeningen, schetsen, foto's en correspondentie.

De Armando Stichting wil een breed publiek kennis laten nemen van het werk en het ook ter beschikking stellen voor onderzoek. Armando was onder meer schilder, beeldhouwer, dichter, schrijver, violist en film-, televisie- en theatermaker. Zo maakte hij voor de VPRO het programma Herenleed, samen met onder anderen Cherry Duyns. Zijn ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Kamp Amersfoort speelden een belangrijke rol in zijn werk. Hij overleed in 2018.

 Notitieboekjes en persoonsbewijzen van Armando. Notitieboekjes en persoonsbewijzen van Armando. | Foto: RKD

De stichting ziet het zeer gevarieerde werk van Armando als één Gesamkunstwerk, een geheel van verschillende kunstvormen. "Voorop staat dat we de herinnering aan Armando en zijn Gesamtkunstwerk levend willen houden en op de juiste manier aan het publiek willen overbrengen. We zijn als stichting gerustgesteld nu we weten dat het RKD en het Literatuurmuseum de juiste plekken zijn voor Armando's archief", zegt Sigrid Bruijel namens de organisatie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -