Ooievaar bezoekt Dierenpark Amersfoort: twee rode panda's geboren

© Dierenpark Amersfoort
Amersfoort - Voor het eerst zijn er in Dierenpark Amersfoort twee rode pandajongen geboren. "Al een paar jaar leeft er een pandakoppeltje in ons park, maar het krijgen van jongen is echter geen vanzelfsprekendheid. Wij waren dan ook blij verrast toen de twee gezonde pandajongen in het verblijf werden ontdekt”, vertelt dierverzorger Mirthe Wesbonk.
Op dit moment liggen de baby's nog in het nest en zijn hun ogen gesloten. Over een week zijn die geopend. Wesbonk: "Nieuwsgierig als de panda’s zijn, onderzoeken zij daarna spoedig hun buitenverblijf." Het geslacht van de jongen is nog onbekend.
In het wild leven er nog maar 10.000 rode panda's, van origine leven ze op de hellingen van het Himalayagebergte. Omdat de dieren er zo schattig uit zien zijn ze gewild als huisdier. Ook stroperij en bomenkap bedreigt het voortbestaan van de soort.
Dierenpark Amersfoort steunt het Red Panda Network dat lokale bevolking traint om woudwachter te worden om het leefgebied van de panda te controleren. "Omdat het helaas niet goed gaat met de soort in hun oorspronkelijke leefomgeving, zijn wij juist daarom extra blij met deze dubbele pandageboorte in DierenPark Amersfoort."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.