GGD gaat vaccinatiestraten Utrecht, Amersfoort en Houten sluiten: 'Capaciteit niet meer nodig'

© ANP
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - De priklocaties in de Expo Houten, de Utrechtse Jaarbeurs en Rijtuigenloods in Amersfoort gaan sluiten. De GGD pakt de coronavaccinaties na de zomer anders aan.
Houten, Utrecht en Amersfoort waren bij de start van de inentingscampagne de eerste grote locaties in onze regio waar zeven dagen per week wordt gevaccineerd. Inmiddels hebben ze hun dienst bewezen, zegt woordvoerder Lydia van der Meer van de GGD Regio Utrecht.
"Op dit moment hebben we al ruim 1,1 miljoen prikken gezet. Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie is geheel of gedeeltelijk gevaccineerd, of heeft een afspraak ingepland. De afspraken lopen nu terug, dus deze capaciteit hebben we niet meer nodig."

Laatste prik

De vaccinatielocatie in Houten zet op 4 augustus de laatste prik. Wie nog in de Rijtuigenloods of de Jaarbeurs wil worden ingeënt moet snel zijn. Eind augustus worden de priklocaties in de Jaarbeurs en de Rijtuigenloods afgebroken en dat betekent dat deze week nog de laatste tijdslots daar kunnen worden geboekt via telefoonnummer 030-6305400.
Vooralsnog blijven de andere zes vaste locaties in de regio gewoon open, en het is ook mogelijk om de tweede prik op een andere locatie in te plannen dan de eerste. Inmiddels hebben ook de overige Utrechtse gemeenten een kleinschalige locatie waar een keer per week wordt gevaccineerd.

Vaccinatiebereidheid en contracten

Na de zomer bekijkt de GGDrU opnieuw of er locaties moeten sluiten. Die beslissing is onder meer afhankelijk van de vaccinatiebereidheid daar en bijvoorbeeld de contracten die ter plaatse zijn afgesloten.
"We gaan naar andere vormen toe", zegt Van der Meer. "Kleinschaliger vaccineren en zonder afspraak vooraf. We bekijken ook in welke wijken de vaccinatiegraad wat minder is en hoe we dat gaan aanpakken. Maar we willen vooral zo efficiënt mogelijk werken, dus we maken geen gebruik van locaties als ze niet meer nodig zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.