Gevaarlijke tijgerpython gevonden bij Maarssenbroek: 'Hij was enorm bijterig'

© Facebook Dierenambulance Stichtse Vecht
MAARSSENBROEK - Langs de A2 bij Maarssenbroek is gisteren een wurgslang gevonden. Het gaat om een tijgerpython die in het wild alleen in Azië leeft. Volgens de dierenambulance in Stichtse Vecht is zo'n dier in potentie levensgevaarlijk.
De slang lag in het gras pal naast de snelweg en was 'enorm bijterig', zegt een woordvoerder van de dierenambulance. "Het is officieel een wurgslang. Die bijten eerst en gaan dan wurgen. Je wil niet dat zo'n dier een woonwijk in gaat."
Volgens de Reptielenopvang Zwanenburg hebben inwoners van Maarssenbroek geen gevaar gelopen. De tijgerpython is nog een jonkie en daarom nog niet in staat om mensen om het leven te brengen. Volwassen tijgerpythons worden vijf tot zeven meter lang, deze was ruim één meter.
Rob Dumont van de reptielenopvang zegt dat de slang op deze leeftijd alleen nog kan bijten. "Je bloedt dan flink, maar gaat er niet dood aan." Rob heeft het dier vakkundig bij de snelweg weggehaald en opgevangen in het Noord-Hollandse Zwanenburg. Het lijkt erop dat de tijgerpython in goede gezondheid verkeert.

Gedumpt

De lokale dierenambulance vermoedt dat de slang door iemand is gedumpt. "Er zijn twee opties: hij is ontsnapt op gedumpt. Maar als-ie zou zijn ontsnapt had de eigenaar al wel aan de bel getrokken, lijkt me."
Tijgerpythons leven in Nederland niet in het wild, maar mensen die een vergunning hebben mogen ze wel als huisdier nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.