Problemen bij afsprakenwebsites GGD door cyberaanvallen

© Marc van Rossum du Chattel
PROVINCIE UTRECHT - Door DDoS-aanvallen zijn er problemen op de websites van de GGD. Daardoor kunnen mensen sinds gisteren mogelijk niet met hun DigiD-gegevens inloggen op GGD-websites. Ook vanmorgen leidde dit er tijdelijk toe dat verschillende websites onbereikbaar waren, meldt GGD GHOR Nederland. Hierdoor kunnen mensen mogelijk geen testuitslagen bekijken, afspraken maken voor een coronatest of vaccinatie en eerder gemaakte afspraken inzien.
Als alternatief voor het doorgeven van testuitslagen belt GGD GHOR Nederland mensen op. "In het kader van bron- en contactonderzoek worden mensen met een positieve testuitslag altijd geïnformeerd en krijgen zij ook adviezen over isolatie en het informeren van hun contacten", aldus de GGD.
Mensen die online geen afspraken kunnen maken, kunnen telefonisch contact opnemen. Ze kunnen daarvoor terecht op nummer 0800-1202. Voor vaccinatieafspraken is het telefoonnummer 0800-7070 beschikbaar. Beide nummers zijn zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 ?uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.