Instellingen

Meubelboulevard Soesterberg vrijgegeven na onderzoek, oorzaak brand blijft gissen

© Koen Laureij
SOESTERBERG - De politie en brandweer kunnen niet achter de oorzaak komen van de grote brand op de meubelboulevard in Soesterberg. Het was al duidelijk dat het vuur begon in een auto van een garagebedrijf, maar waarom die vlam vatte blijft ook voor forensische recherche gissen. Dat zegt een woordvoerder van de politie.
Vandaag zijn de laatste onderzoeken door de hulpdiensten afgerond. Daarbij is ook onderzoek gedaan naar de snelle verspreiding van het vuur. Volgens de brandweer had dat te maken met het materiaal waaruit het complex was opgebouwd. Ook zorgden alle spullen in de ondernemingen er voor dat de vlammen in rap tempo door het gebouw woekerden.
Het gebied wordt nu vrijgegeven voor de ondernemers, die met verzekeraars onderzoek gaan doen voor een schadevergoeding. Daarna wordt het afgebrande puin met graafmachines opgeruimd.
Meerdere winkels gingen in vlammen op
Meerdere winkels gingen in vlammen op © Koen Laureij

Verwoestende brand

De grote brand brak uit op maandagavond rond 19.45 in een garagepand. De rookpluim die de verwoestende vuurzee met zich meebracht was in de hele provincie te zien. Al snel werd duidelijk dat het autobedrijf en de aangrenzende meubelboulevard voor het grootste deel als verloren konden worden beschouwd.
Drie nabijgelegen woningen moesten door de brand worden ontruimd. Andere inwoners van Soesterberg en Zeist kregen een NL Alert om ramen en deuren te sluiten.
De brandweer had door een gebrek aan open water en de snelle verspreiding veel moeite met de bestrijding van de brand. Voor de hulpdiensten werd het dan ook nachtwerk tot de vlammenzee daadwerkelijk onder controle was. Het nablussen nam de nog de rest van de dag in beslag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.