RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter Daan Marsmans fietst 4.400 kilometer, van Italië naar het noordelijkste puntje van Europa

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De een gaat lekker op fietsvakantie naar de Utrechtse Heuvelrug, de ander fietst 4.400 kilometer van ItaliŽ tot aan de Noordkaap. In die tweede categorie valt de Utrechtse Daan Marsmans. Hij doet mee aan de North Cape 4000, die hem door elf landen van Zuid- naar Noord-Europa voert.

Marsmans is woensdagochtend aangekomen in ItaliŽ. Die reis legde hij nog gewoon per vliegtuig af. Zaterdag vertrekt hij op zijn stalen ros richting het noorden.

"Ik vind het een mooie uitdaging. Het is een van de langste endurance-races van de wereld, dat spreekt me aan", vertelt Marsmans.

Barre tocht
Hoe bereid je je voor op zo'n lange tocht? "Je moet natuurlijk zorgen dat je goed getraind bent." Om daarvoor te zorgen fietste Marsmans verschillende tochten van 400 ŗ 500 kilometer. "En ik heb al eerder met andere lange tochten meegedaan van boven de 2.000 kilometer."

Behalve de route is er niks geregeld voor de deelnemers. Alle fietsers hebben een navigatieapparaat op hun fietscomputer, waarmee de organisatie bijhoudt waar ze zijn.

Verder zijn de deelnemers tijdens deze barre tocht op zichzelf aangewezen. "Al het eten, drinken en de slaapplekken moet je zelf regelen", vertelt Marsmans "Mijn tactiek is om een hotel te zoeken als ik moe word. Maar ik heb ook een klein noodslaapzakje mee, zodat ik in de berm kan slapen als het nodig is."

Marsmans hoopt de tocht binnen dertien dagen af te leggen. "Dat zou toch wel erg leuk zijn."

Daan Marsmans over zijn fietstocht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -