RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht kleurt donkerrood op Europese coronakaart

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Utrecht heeft een donkerrode kleur gekregen op de coronakaart van Europa. Dat is het gevolg van het grote aantal positieve coronatests in de afgelopen twee weken.

Nu Utrecht een donkerrode kleur op de kaart gekregen heeft, kan dat gevolgen krijgen voor Utrechters die op vakantie willen. Andere landen gebruiken de coronakaart om te bepalen welke regels gelden voor vakantiegangers. Per land kunnen de regels verschillen, de overheid adviseert daarom om je goed voor te bereiden. Op Rijksoverheid.nl en bij de ANWB word je op de hoogte gehouden van de reisadviezen.

Lees ook: Veel twijfels over vakantieplannen door Europese coronakaart: 'Hard hopen dat het doorgaat'

Naast Utrecht, hebben ook de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland een donkerrode kleur gekregen op de nieuwe kaart van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en Ziektebestrijding (ECDC). Groningen was al donkerrood.
Het ECDC, het Europese RIVM, houdt de coronakaart bij. Ze kijken daarbij naar het aantal positieve tests maar ook naar het percentage tests dat positief is. Bij meer dan 200 tot 499 besmettingen per 100.000 inwoners in 14 dagen kleurt een land rood. Zijn het er meer dan 500, dan gaat het land op donkerrood.

De kleurenkaart is geen reisadvies en ook niet bindend. Het zegt alleen iets over het besmettingsniveau. Europese landen kunnen de kaart wel gebruiken om hun reisadvies aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan een quarantaineplicht voor reizigers uit een bepaalde regio of, in het uiterste geval, een algeheel inreisverbod.
 Utrecht donkerrood op Europese coronakaart Utrecht donkerrood op Europese coronakaart | Foto: ECDC


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -