RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tiener uit Loenen opgepakt vanwege betrokkenheid bij internetfraude-zaak

LOENEN AAN DE VECHT - Een jongen van 15 uit Loenen aan de Vecht is aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij internetoplichting. Hij zou een 24-jarige Arnhemmer hebben geholpen om inloggegevens van klanten van banken te verzamelen.

De Arnhemmer is hoofdverdachte en zou zogenoemde phishing-aanvallen hebben gedaan. Dat betekent dat hij mensen verleidde om op valse (betaal)links te klikken. Slachtoffers kregen die link via een sms, e-mail of WhatsApp van een afzender die zich voordeed als een betrouwbare financiŽle instelling of bedrijf.

Deze manier van oplichting komt steeds vaker voor in Nederland. In 2019 leidde dit soort fraude tot een schade van 7,9 miljoen euro. In dit jaar is dat bedrag al opgelopen tot 12,8 miljoen.

De tiener uit Loenen aan de Vecht zou de hoofdverdachte hebben geholpen met het technische gedeelte van de oplichting. Hij mag het onderzoek naar de fraude in vrijheid afwachten. Dat geldt niet voor de Arnhemmer, die morgen wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een derde verdachte, een jongen van 18 uit het Drentse Hoogeveen, wordt ook verdacht. Bij hem is een huiszoeking gedaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -