RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Na drie jaar komt er eindelijk een nieuwe skatebaan in Veenendaal

1/2
VEENENDAAL - Na drie jaar is er eindelijk genoeg geld om de skatebaan in Veenendaal te vernieuwen. De gemeente heeft 150.000 euro beschikbaar gesteld om de baan te renoveren. Dit zal naar verwachting plaatsvinden in oktober of november van dit jaar.

De baan stamt uit 2005 en is inmiddels al een paar jaar aan vervanging toe. "Vroeger werden alle banen gemaakt van asfalt en ijzeren obstakels, maar die zakken in de grond waardoor er gevaarlijke randjes in de baan ontstaan", vertelt Jos van Rooijen, skater uit Veenendaal.

Jos van Rooijen vertelt hoe de nieuwe baan vorm zal krijgen


In 2018 stelde de gemeente 50.000 euro beschikbaar om de huidige baan op te knappen, maar dat was bij lange na niet genoeg. Doordat de baan van asfalt is, ontstaan er meerdere scheuren in de baan waar de skateboarders achter blijven haken, het water loopt niet weg van de baan en de obstakels staan niet logisch gepositioneerd.

Nu drie jaar later is er vanuit de gemeente 100.000 euro extra beschikbaar. Al zijn ze er met dat bedrag nog niet. Daarom krijgen de skaters hulp uit verschillende fondsen en houden ze een crowdfunding.

De nieuwe baan zal één geheel worden van beton en een betere afwatering hebben.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met XON.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -