Instellingen

Bomen in Hollandsche Rading gekapt vanwege verkeersveiligheid

© Provincie Utrecht
HOLLANDSCHE RADING - De provincie Utrecht gaat tien bomen kappen aan de Tolakkerweg (N417) in Hollandsche Rading. Volgens de provincie leveren de bomen een gevaar op voor de verkeersveiligheid. Een aantal van de bomen is recent ook aangereden.
Vorig jaar begon de provincie ook met het uitvoeren van groot onderhoud aan de N417. De weg kreeg over een lengte van 4,5 kilometer gedeeltelijk een nieuwe fundering en het asfalt werd vervangen.
In het kader van het groot onderhoud is de provincie nog bezig met het opstellen van een bomenplan. Het plan is om bestaande bomen zoveel mogelijk te behouden, zolang ze geen gevaar vormen voor het verkeer. Ook moeten er extra berken worden geplant. De provincie verwacht dat het bomenplan eind augustus gereed is.
Op dat moment is de kap van de tien gevaarlijke bomen al achter de rug. Dat werk wordt in de eerste week van augustus uitgevoerd en vindt zoveel mogelijk plaats buiten de spits. Verkeersregelaars worden daarbij ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.