Aanleg van kunstgrasvelden bij Utrechtse sportverenigingen loopt vertraging op

© RTV Utrecht
UTRECHT - De aanleg van kunstgrasvelden bij verschillende Utrechtse sportverenigingen loopt tot enkele weken vertraging op. Volgens de gemeente zijn er problemen met de levering van kunstgrasmatten.
De fabrieken die de matten maken hebben last van materiaaltekort. Ook heeft de productie deels stilgelegen door de coronacrisis. "Deze vertragingen hebben tot gevolg dat de velden gemiddeld een of twee weken later opgeleverd worden dan eerder gecommuniceerd met de betrokken verenigingen", laat de gemeente weten.
De bedoeling was juist om alle werkzaamheden in de zomerperiode uit te voeren, zodat bijvoorbeeld de start van het voetbalseizoen kon worden gehaald. De gemeente heeft nu een nieuwe planning gemaakt. Daarin staat onder meer dat sportpark Overvecht Noord tot minstens september moet wachten op een nieuw hoofdveld en trainingsveld. Ook sportpark Zuilen krijgt dan pas een nieuw kunstgrasveld.
De nieuwe planning is nog onder voorbehoud. Verdere vertraging wordt niet uitgesloten. De gemeente gaat met de betreffende verenigingen in gesprek om te bekijken op welke manier de trainingen kunnen doorgaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.