Utrechtse Keet Oldenbeuving straalt bij Olympische vlaggenparade

TOKIO/UTRECHT - Keet Oldenbeuving heeft samen met Churandy Martina met een grote glimlach de Nederlandse vlag het Olympisch Stadion van Tokio binnengedragen. De Utrechtse skateboardster voerde met Martina een bescheiden delegatie van enkele tientallen sporters en begeleiders aan.
Sportkoepel NOC*NSF had aangekondigd dat 42 Nederlanders zouden meelopen, maar dat leken er toch wat minder te zijn. De afvaardiging liep direct na de parade over het veld het stadion uit, naar de bussen die de atleten terugbrengen naar het Olympisch dorp.
De ruim tweehonderd landen die meedoen aan de Spelen kwamen op volgorde van het Japanse alfabet het vrijwel lege stadion in. Nederland was als 39e aan de beurt, na Oman en voor Ghana.
Traditiegetrouw liep de Griekse ploeg voorop, gevolgd door het vluchtelingenteam dat voor de tweede keer is samengesteld voor de Spelen. Zoals gebruikelijk komt de ploeg van het gastland, Japan, als laatste naar binnen.
De 16-jarige Oldenbeuving komt maandag in actie, net als Roos Zwetsloot uit Zeist. Het is voor het eerst dat skateboarden een Olympische sport is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.