RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeistenaar op heterdaad betrapt op gebruik lachgas en ander gevaarlijk rijgedrag

ZEIST - Een 21-jarige man uit Zeist is opgepakt nadat hij achter het stuur lachgas zat te gebruiken en levensgevaarlijk rijgedrag vertoonde. Agenten in een onopvallende auto zagen de wegpiraat en konden hem aanhouden.

Het gebeurde allemaal op de A27 richting Breda. "Hij zag in zijn spiegel dat er achter hem een auto met hoge snelheid naderde. De bestuurder seinde met zijn grote lichten, vermoedelijk omdat hij erlangs wilde", aldus de politie. Toen de agent opzij ging en werd ingehaald, zag hij twee mannen met "een ballon aan hun lippen" zitten, onder wie dus de bestuurder.

Een reeks aan overtredingen
De agenten betrapten de auto op een reeks overtredingen. De auto reed veel te hard, haalde snelheden van wel 170 kilometer per uur. De bestuurder haalde mensen die niet opzij gingen in via de vluchtstrook, negeerde een rood kruis en kon net op tijd uitwijken voor een pijlwagen op een afgesloten rijbaan. Andere weggebruikers moesten daardoor hard op de rem, zegt de politie.

Uiteindelijk zetten agenten de auto aan de kant. De bestuurder is naar het bureau meegenomen. Hij mocht later op de avond weer gaan, maar zal zich nog "moeten verantwoorden voor zijn daden", laat de politie weten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -