Utrechtse studenten halen medailles op Wiskunde Olympiade

Het Nederlandse team op de eerste wedstrijddag. Bij het raam van voor naar achter: Kees, Hylke Jelle. Bij banner van voor naar achter: Thian, Casper, Kevin.
Het Nederlandse team op de eerste wedstrijddag. Bij het raam van voor naar achter: Kees, Hylke Jelle. Bij banner van voor naar achter: Thian, Casper, Kevin. © Nederlandse Wiskunde Olympiade
ODIJK - Twee studenten uit onze regio hebben een bronzen medaille gehaald op de internationale Wiskunde Olympiade. Hylke Hoogeveen van 16 jaar uit Odijk en Jelle Bloemendaal van 17 jaar uit Hooglanderveen kregen niet alleen medailles, maar ook eervolle vermeldingen.
Een eervolle vermelding wordt gegeven als een leerling geen medaille haalt, maar wel minimaal één van de zes opgaven volledig oplost. De Internationale Wiskunde Olympiade werd gecoördineerd vanuit Sint-Petersburg, Rusland, maar vond voor het Nederlandse team als wedstrijd-op-afstand plaats in eigen land, vanwege corona.
De Internationale Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wedstrijd voor teams van zes scholieren uit ongeveer honderd landen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.