RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moeder van judoka Noël van 't End klaar voor spelen: 'We duimen voor goud'


HOUTEN - In de nacht van dinsdag op woensdag is het zo ver: Judoka NoŽl van 't End treft zijn tegenstander voor zijn eerste partij op de Olympische Spelen. Zijn moeder Nikki heeft de wekker al gezet: "Ik weet niet of we die nacht kunnen slapen."

De Houtenaar, actief in de gewichtsklasse tot 90 kilogram, neemt het op tegen Paolo Persoglia uit San Marino. Rond 4.30 uur Nederlandse tijd begint zijn partij. Moeder Nikki van 't End, leeft enorm met hem mee. "Judo is een secondesport: het moet ook je dag zijn. En zijn tegenstanders zijn de beste van de wereld. Die willen hem maar wat graag verslaan, natuurlijk."

Wasjes en kipfilet
Van 't End werd in 2019 wereldkampioen in de klasse tot 90 kilo, maar verdedigde zijn titel niet op het laatste WK. Dat paste niet in zijn voorbereiding op Tokio. Afgelopen winter had hij te kampen met een schouder- en elleboogblessure. Maar nu gaat hij alles geven. Nikki: "Ik ben stiekem blij dat ik er niet in levende lijve bij ben. Ik zou mezelf opvreten van zenuwen."

Moeder Nikki van 't End over haar zoon judoka NoŽl van 't End


Het judotalent heeft NoŽl niet van een vreemde: alle vier kinderen uit het gezin Van 't End deden beoefenden de sport fanatiek. "Dat was nogal wat", lacht Nikki. "Ik draaide gemiddeld vier wasjes per dag met sportkleren." Ook in de keuken was het een grote uitdaging: "Het luistert heel nauw met al die gewichtklassen. Ze mochten geen grammetje te veel of te weinig wegen. Dus maakte ik kipfilet voor degenen die moesten afvallen en gehakt voor degenen die moesten aankomen."

Duimen
Ook nu de 30-jarige judoka aan de andere kant van de wereld zit, blijft de moederlijke betrokkenheid van Nikki volop aanwezig. "Ik wil dan wel weten of hij daar goed kan eten en rusten. Daarover hebben we korte berichtjes in de familie-app."

Voorspellingen over de uitkomst van de partij durft moeder Nikki niet te maken. Wel steunt ze hem vanaf Houten, samen met de hele familie. "NoŽl heeft hard getraind. We duimen voor goud!"

Donderdag komt judoka Michael Korrel uit Vianen ook in actie, maar hij is in de eerste ronde van de klasse tot 100 kilogram vrijgeloot.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -