Geen explosief in 'verdachte trein'

BARNEVELD/AMERSFOORT - De Explosieven Verkenning van de politie heeft niets verdachts aangetroffen in de trein die maandagavond werd stilgezet in Barneveld. Na een zoektocht van enkele uren werd de trein tegen half een 's nachts weer vrijgegeven.
De internationale trein tussen Frankfurt en Amsterdam werd aan het begin van de avond op last van de politie stilgezet, nadat een vrouwelijke passagier zich bij de Duitse politie had gemeld. Ze zei dat een mannelijke passagier zich verdacht gedroeg.
Drie boerderijen in de buurt werden ontruimd en driehonderd reizigers moesten de trein verlaten. Zij werden per bus naar Amersfoort gebracht. De gemeente verzachtte het wachten op de bussen met kachels, toiletten en catering ter plaatse.

DUITSLAND

Waar de man is gebleven die zich verdacht zou hebben gedragen in de trein, is onduidelijk. Een woordvoerster van de gemeente meldde dat de politie in ieder geval niemand heeft aangehouden. De man was ergens in Duitsland al uitgestapt.
Wat het 'verdachte gedrag' van de treinreiziger precies inhield, is onbekend. Volgens burgemeester Jos Houben van Barneveld kwam de melding serieus over. "Met veiligheid kun je je geen slordigheden permitteren", zei hij op het NOS Journaal. In totaal waren ongeveer tachtig politiemensen bij de actie betrokken.

Geen explosief in verdachte trein
Burgemeester over verdachte situatie in trein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.