RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oudere maestro's spelen samen met jonge getalenteerde musici tijdens openluchtconcert


DOORN - Kamermuziek maken met jonge musici. Dat was het idee van een aantal beroepsmusici toen zij het Cugnon Consort oprichtten. Binnenkort treden ze op in het openluchttheater op landgoed Zonheuvel in Doorn. Artistiek leider en mede-oprichter van het Cugnon Consort Chris Duindam: "De jongeren komen gewoonlijk niet vanzelfsprekend in contact met professionals die bijvoorbeeld in symfonieorkesten zitten. En je kunt echt van iemand leren als je samenspeelt, want dan ben je elkaars gelijke in plaats van leerling en docent. En we vinden het leuk dat de kamermuziek jongeren nog steeds aangrijpt."

Jonge musici gaan spelen met grootmeesters


De 13-jarige Utrechtse violist Pieter Streefkerk is een van de 'jonkies'. Hij heeft al diverse prijzen op zijn naam staan. "Ik vind klassieke muziek bij de viool passen en ik vind het gewoon mooi, het heeft mooie melodieŽn. Ik vind popmuziek ook leuk, maar om te spelen vooral klassiek."

Het 7-koppige ensemble speelt onder andere stukken van Bach en Mozart. Omgeven door het bos van de Utrechtse Heuvelrug. Chris: "Het is altijd bijzonder om in de open lucht te spelen, samen met de vogels. De ambiance is dan zo leuk en aanstekelijk, het is een prachtige plek."

 Het openluchttheater waar de musici gaan spelen Het openluchttheater waar de musici gaan spelen | Foto: Zonheuvel Doorn

Het Cugnon Consort speelt vrijdag 20 augustus op landgoed Zonheuvel in Doorn. Het is een van de serie zomernachtconcerten.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -