RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zonnepanelen op zijkant van Ikea Amersfoort, keten wil toe naar 100 procent groene energie


AMERSFOORT - Op de Ikea in Amersfoort zijn zonnepanelen geplaatst op de zijkant van de winkel. Volgens de Zweedse gigant is het de eerste Ikea-vestiging ter wereld waar de zonnepanelen op deze manier zijn bevestigd.

 Vierhonderd panelen zijn aan de zijkant van het pand bevestigd Vierhonderd panelen zijn aan de zijkant van het pand bevestigd | Foto: Ikea

De woonwinkel in Amersfoort had al 4.300 zonnepanelen op het dak liggen, maar nu zijn er nog eens 400 aan de zijgevel gehangen. Het bedrijf kan daarmee 67 procent van de energie die de winkel gebruikt zelf opwekken.

Ikea wil in 2025 al zijn gebouwen in de wereld laten draaien op 100 procent groene energie. Nu is dat nog 66 procent. Ook andere grote bedrijven kijken naar mogelijkheden om te vergroenen, maar het plaatsen van zonnepanelen op gevels komt nog weinig voor. Ikea bekijkt of de Amersfoortse aanpak ook toegepast kan worden bij andere winkels in Nederland.

 Ikea wil in 2025 al zijn gebouwen in de wereld laten draaien op hernieuwbare energie Ikea wil in 2025 al zijn gebouwen in de wereld laten draaien op hernieuwbare energie | Foto: Ikea


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -