Omwonenden koptische kerk ongerust

UTRECHT - Omwonenden van de koptische kerk in de Utrechtse wijk Zuilen zijn ongerust over de terreurdreiging bij de kerk. De meesten gaan elders logeren als de christelijke kerk uit Egypte donderdag Kerstmis viert. Dat zeggen ze tegen RTV Utrecht.
De omwonenden, onder wie veel studenten, weten officieel nog van niets, maar hebben via de media vernomen dat er een terreurdreiging is.
Burgemeester Wolfsen is pas dinsdagmiddag door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) geïnformeerd over de dreiging. Hij zegt dat hij de omwonenden snel op de hoogte zal brengen.

DOELWIT

Op een radicaal islamitische website worden drie koptisch Koptisch kerken in Nederland genoemd als mogelijk doelwit voor een bomaanslag. Eén van de kerken is die in de Utrechtse wijk Zuilen.
Nederland telt circa 6000 kopten. Sinds het begin van de jaren zestig hebben Koptisch orthodoxe christenen zich in Nederland gevestigd. De eerste families kwamen mee in de grote stroom gastarbeiders die Nederland destijds binnenhaalde.
Ze kwamen naar Nederland om te studeren en voor een beter toekomstperspectief. Daarnaast kwamen veel Egyptische studenten in de zomervakantie naar Nederland, voor vakantiewerk.

Omwonenden koptische kerk ongerust

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.