KLPD wil meer crimineel geld onderscheppen

DRIEBERGEN - Het Korps Landelijke Politiediensten in Driebergen hoopt dit jaar minimaal 32 miljoen euro van criminelen af te pakken. Dat zei korpschef Ruud Bik vandaag bij een nieuwjaarsbijeenkomst.
Het korps breidt het team uit dat zich bezighoudt met het binnenhalen van crimineel geld, van twintig naar zeventig man, voornamelijk met specialisten in vastgoed en ingewikkelde geldstromen. Volgens de korpschef zit er in Nederland zo'n vijftien miljard euro aan crimineel vermogen. Het KLPD hoopt daarvan meer af te pakken dan de afgelopen jaren.
Ook wil de korpschef beter gaan samenwerken met transportorganisatie TLN om ladingdiefstallen te bestrijden, met banken om cybercrime aan te pakken en met hotels om mensenhandel te bestrijden

VERDACHTEN

Afgelopen jaar heeft het KLPD in Nederland tweehonderd verdachten van zware criminaliteit aangehouden, tegen 188 een jaar eerder. In het buitenland werden nog eens 67 verdachten aangehouden.
Het korps had vorig jaar 182 opsporingsonderzoeken lopen, tegen 150 in 2009. In totaal werd 1500 kilo aan harddrugs in beslag genomen, een ruime verdubbeling van het jaar ervoor (629 kilo). Ook werd 22 miljoen euro aan contant geld in beslag genomen, tegen 12,9 miljoen euro in 2009.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.