Camerabeelden bevestigen: explosie in flat Kanaleneiland is aanslag

UTRECHT - De explosie in een flat aan de Alexander de Grotelaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland van maandagochtend is een aanslag. Dat blijkt uit verschillende camerabeelden van zowel in de flat als de directe omgeving, die in handen zijn van RTV Utrecht.
Op de beelden is te zien hoe een man met een petje en een tas doelgericht naar de ingang van de flat loopt. Hij schopt de deur open met zijn voet en gaat naar binnen.
Op beelden van binnenin de flat is te zien dat de man onderaan een trap een soort lint uitrolt. Ook heeft hij een zwart kastje bij zich. Vervolgens verdwijnt hij uit beeld. Niet veel later is de explosie te zien. Een enorme hoeveelheid stof en puin raast voorbij.
Op weer andere beelden uit de omgeving is dezelfde man te zien. Hij rent hard weg uit de flat.
Op verzoek van de verschillende eigenaren van de beelden laten wij ze niet zien. De beelden zijn ook in het bezit van de politie, bevestigt een woordvoerder.
Beeld van de wegrennende verdachte na explosie Utrecht
Beeld van de wegrennende verdachte na explosie Utrecht © Anoniem

Locoburgemeester gaat de wijk in voor gesprek

Door de aanslag raakten meerdere woningen beschadigd. Zeven gezinnen zijn uit de flat geëvacueerd. Ze zijn opgevangen in een hotel. Locoburgemeester Lot van Hooijdonk gaat later vandaag de wijk in voor een gesprek met bewoners.
Bij de bewoners van de flat zat de schrik er na de explosie namelijk flink in. Buren kwamen naar buiten en hadden geen idee wat er aan de hand was. Een bewoner die anoniem wil blijven, werd wakker van de knal. "Toen ik naar beneden kwam, zag ik een ravage", zo vertelde de bewoner eerder aan RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.