Judoka Michael Korrel gaat voor goud in Tokio: 'Zo simpel is het'

VIANEN - Judoka Michael Korrel uit Vianen maakt zich op voor zijn eerste wedstrijd in Tokio. Vijf jaar bereidt hij er zich al op voor. De verwachtingen zijn hoog: "Voor minder dan goud hoef je het niet te doen."
Judoka Michael Korrel gaat voor goud
De judoka treft vandaag de laatste voorbereidingen op zijn eerste partij in de klasse tot 100 kilo. De wedstrijd is donderdagochtend vanaf 4.00 uur Nederlandse tijd te zien.
Voor Korrel voelt Tokio een beetje als thuiskomen: hij veroverde er in 2019 brons op het WK. "Het is ook de plek waar Anton Geesink in 1964 wereldkampioen werd. Er zit dus echt een Nederlands tintje aan. Dat maakt het heel bijzonder."
Vaste routines werken voor mij het beste.
Judoka Michael Korrel
De reus uit Vianen treft flinke concurrentie in zijn gewichtsklasse. Hij noemt Japan, Geörgie, Rusland en Korea als grote tegenstanders. "In mijn divisie heb ik van iedereen een keer gewonnen, maar ook weleens verloren. Wat dat betreft kan het nog weleens heel spannend worden."
Korrel: "Maar grootste uitdaging die ik ga hebben, ben ik zelf", lacht hij. "Op het moment dat ik goed in mijn vel en in mijn kop zit, kan ik het spel zonder twijfel spelen. Het is de kunst om dat te kunnen blijven doen ondanks de hoge druk."

Tijgerprintstokken

Goed eten, rusten en fit blijven: Korrel luistert vooral naar zijn gezonde verstand om straks hopelijk voor een gouden plak te gaan. Hij is niet van de gekke sportrituelen, maar: "Ik heb wel een keer gewonnen toen ik tijgerprintsokken aanhad. Toen dacht ik: die moet ik altijd aan! Vervolgens vergat ik ze en werd ik ook kampioen. Dus dat werkte niet!"
Wel is de judoka van de routines: slapen op een vaste tijd, dezelfde maaltijden en veel rustmomenten. "Dat werkt het beste voor mij en daar gaat het om."
Michael Korrel maakt zich klaar voor Tokio
Michael Korrel maakt zich klaar voor Tokio © Orange Pictures

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.