Kabinet blijft af van verkoop Paleis Soestdijk

© MeyerBergman Erfgoed Groep
SOESTDIJK - De verkoop van Paleis Soestdijk kan niet worden teruggedraaid, zegt het kabinet in antwoord op vragen hierover van de SP. Volgens staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken) zijn de procedures rond de verkoop zorgvuldig doorlopen.
Kamerlid Renske Leijten kaartte de zaak bij het kabinet aan omdat er geld van de Rijksoverheid is uitgetrokken. Ze stelde onder meer dat de plannen na het sluiten van de koopovereenkomst ingrijpend zijn gewijzigd.
Knops vindt dat de wijzigingen ''binnen het voorgestelde concept pasten zoals dat door de koper in de verkoopprocedure was ingediend.'' De staatssecretaris laat verder weten dat het Rijk niet zal opdraaien voor eventuele financiële tekorten van de nieuwe eigenaar van Soestdijk.
De nieuwe bestemming van het paleis is al jaren punt van discussie. Koper MeyerBergman Erfgoed Groep was aanvankelijk onder meer van plan om appartementen te bouwen, maar dat plan staat op losse schroeven, zoals er volgens critici wel meer anders wordt uitgevoerd dan eerder voorgespiegeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.