Ook Limes uitgeroepen tot Werelderfgoed

UTRECHT - Ook de voormalige noordgrens van het Romeinse Rijk, de Neder-Germaanse Limes, komt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag werd bekend dat de 19 archeologische vindplaatsen uit de Romeinse tijd in Utrecht, Gelderland en Zuid-Holland de status van werelderfgoed krijgen, in navolging van de Nieuwe Hollandse Waterlinie gisteren.
De Limes is het gedeelte van de grens van het vroegere Romeinse Rijk dat door het huidige Noord-Duitsland en Nederland liep. Nederland en Duitsland deden vorig jaar een voordracht bij UNESCO voor de erfgoedstatus.
Gedeputeerde Rob van Muilekom is heel blij met het nieuws. ''De afgelopen jaren is door de drie Limesprovincies hard gewerkt om de Limes in Nederland onderdeel uit te laten maken van dit internationale militaire werelderfgoed. Ik hoop dat iedereen nog meer kan genieten van de bijzondere plekken in onze provincie en de verhalen van dit werelderfgoed'', aldus Van Muilekom in een persverklaring.
Om de nieuwe status te vieren zullen rond Open Monumentendag (11 en 12 september) op diverse locaties activiteiten worden georganiseerd.
Romeins schip in Castellum Hoge Woerd
Romeins schip in Castellum Hoge Woerd © RTV Utrecht / Joost Danvers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.