Instellingen

Vaccinatiecijfers: Bunnik prikt het meest, Rhenen het minst

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Bunnik is koploper qua aantal coronaprikken. Een stuk verderop in Rhenen lopen juist relatief veel ongevaccineerde mensen rond. Dat blijkt uit cijfers van Local Focus, dat heeft gekeken naar het percentage geprikten per gemeente.
Wat direct opvalt is dat in het oosten en zuiden van Nederland relatief veel mensen zijn gevaccineerd. In de grote steden en in de Biblebelt-gemeenten is vooralsnog een lagere opkomst.

Bunnik

In onze provincie steekt Bunnik er in alle leeftijdscategorieën bovenuit. Van de 45-plussers daar heeft meer dan 90 procent inmiddels een eerste prik gehad. Ook onder jongeren scoort Bunnik het hoogste: in de leeftijdscategorie 25 tot 44 jaar staat de teller op 85-89 procent. Nergens in onze provincie ligt dat cijfer voor die leeftijd zo hoog.

Rhenen

Rhenen scoort van alle Utrechtse gemeentes het laagst qua aantal eerste prikken. Van de jongeren (25-44 jaar) kreeg tot nu toe ongeveer de helft een eerste prik. Ook in de oudste leeftijdscategorie loopt Rhenen wat achter: van de 65-plussers heeft 85-89 procent een eerste vaccin gekregen.
Verder valt op dat ook de buurgemeentes Veenendaal en Renswoude wat achterlopen. Gemeentes die net als Bunnik relatief veel prikken zijn Houten, Eemnes, Nieuwegein en Woerden.
De stad Utrecht scoort iets beter dan de andere grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In de categorie 25 tot 44 jaar heeft ruim driekwart een eerste prik gehad. In Amersfoort ligt dat percentage op 60-74 procent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.